L8

Smakrådshjälp...
 
Som ni kanske misstänker är "hus" det som okuperar mina tankar ganska flitigt nu förtiden. Hur ska det gå? Kommer vi att trivas? Hur var det det såg ut egentligen? m.m. m.m. 
 
I fredags var vi bjudna över till huset och dess nuvarande ägare för att se om det är något som vi vill att de ska lämna kvar. Verktyg, gräsklippare, krattor, spadar... Så bra att inte behöva köpa in ett helt nytt trädgårdsarteleri när de ändå inte har användning för det. Nu hade även snön försvunnit så fick kunde få en bätter blick över hur gården vekligen ser ut, mumma! En fin hallonhäck och både vinbärsbuskar och rabarber, jag kommer verkligen att få använda min saftmaskin i sommar.
 
I bilen på vägen hem tittade sambon och jag på varandra och konstaterade att det känns helt underbart att huset kommer bli vårt. Det känns nästan för bra för att vara sant!
 
Men nu till det jag behöver lite hjälp med. Vi tänkte nämligen införskaffa en ny soffa och jag har väldigt svårt att bestämma mig för vilket jag tycker bäst om, vilken tycker du? 
 
Kandidat nr 1. En ljus soffa, som nog kommer att beställas i en mörkare brun färg. Man sitter ordentligt, men den är ändå skön.
 
Kandidat nr 2. Brun med typ mocka-känsla. Varje sits har utfällbar bendel, så det verkligen kan bli slappsittande. 
 
Kandidat nr 3. Skön sits med lite mer slappar-känsla.
 
Så vilken tycker du bäst om?
 
 
H-O-C-K-E-Y
 
Sen jag flyttade till Gävle har jag märkt att sport ligger dess invånare väldigt varmt om hjärtat. Speciellt hockey. Även fotboll verkar ligga högt upp på listan, men främst hockey. Varje dag det är match för något av gävles hemmalag uppmärksammas det bla av att bussarna kläds med flaggor vajandes med lagets logga. På jobbet har jag även märkt av en stämningshöjare när det är matchdags. Så till min stora lycka fick jag nu tillfälle att se vad det är för spektakel som dessa Gävlebor håller kär. Jag har fått gå på hockey. Brynäs -MoDo. 
 
 
Det började med en bussresa, följt av träff med sportchefen och lite inför-matchen-talk, trerätters och match. För mig som aldrig varit på en svensk hockeymatch var det extra spännande att träffa sportchefen och få lite info om spelarna och matchen. Eftersom mina kollegor är väl insatta blev det många bra frågor och jag kände mig riktigt taggad. Matchen var visserligen oviktig. Inget resultat kunde påverkas av matchen, så det fanns lite vibbar av att det inte skulle bli någon spänning. Men för mig räckte det fint, men det kunde kanske varit lite mer åskådare i publiken. Så nästa gång får det nog bli ett möte mellan Brynäs och Leksand. 
 
Helt klart trevlig kväll och jag kan absolut tänka mig att gå på hockey igen!
 
Att kramas.
 
Jag brukar klara mig från sjukdomar som går, men det tycks som att jag inte längre är lika imun. Flertalet förkylningar har fått sitt fäste och nu även magsjukan. Puu! Det är inte inte att leka med. Som tur var gick alla inplanerade aktiviteter att styra om så jag kunde gömma mig på toa kramandes min vita kompis.
 
 
Magsjuka är nog det värsta jag vet, just för att du inte mår bra. Förkylningar och annat kan jag leva med, men illa mående är inte min kopp te. Förhoppningsvis ska det dröja ett tag innan det behagar  att komma tillbaka igen.