L8

Temafest
Det var dags för inflyttningsfest hos bästa I, där det var sagotema som bjöds. Ett tema som jag väntat väldigt länge på att det skulle dyka upp. Ända sedan jag såg filmen "Brave" har jag drömt om att så ikläda mig rollen som Merida. Hon är en tjej som intalar sig att hon klarar sig själv och tar saken i egna händer om det krävs. Och med det stora röda håret och bågen i hand är hon en väldigt spännande karaktär.
 
Så med min gamla medeltidsklänning, sydd på högstadiet tror jag och en omsydd cape tycker jag att resultatet blev ganska bra! Det är ganska fantastikt att klänningen kan användas, även om den blivit något sliten. Den har fått följa med på olika spelningar, vikingafester, en vårbal och nu även på temafest. Det var det första riktiga plagget som jag sytt, och visst är det en hel del som jag skulle göra anorlunda idag men den är ändå helt okej utförd.
 
 
Och om du undrar vad den oranga handen ska föreställa så är det E:s hand. Det var tänkt att han skulle följa som Sebastian i Lilla Sjöjungfrun, men tyvärr slog förkylningen till och han var hemma och kurerade sig... 
 
 
En vacker morgon
 
Morgonen gryr och gårdagens regn har tagits i besittning av frosten. Det är lugnt på vattnet och solens strålar tittar försiktigt fram över trädtopparna. Tekoppen är varm och jag smuttar försiktigt på innehållet. Det varma téet värmer gott och jag tittar ut genom fönstret. Det är alldeles stilla. Det är lätt att bara glömma allt runt omkring och bara förundras. Katten stryker sig ömt på mitt ena ben och kurrar gott. Det är som en fristad. 
 
 
Jag tar på mig fleecebyxorna, mössa, vantar och de fodrade stövlarna. Kylan biter mig i kinderna när jag öppnar dörren och kliver ut. Ett djupt andetag. Det är härligt med kyla.
 
 
Inte en krusning på vattnet. Det är så vackert det nästan gör ont. Fantastiskt.
 
 
Jag och Pelle.
 
Jag har en ny kompis. Han heter Pelle. Han är busig ibland och tycker om att sitta i mitt knä. Jag har fått det ärofyllda uppdraget att vara Pelles sällskap när hans matte är iväg på äventyr.
 
 
Självklart håller vi till på Pelles hemmaplan, vilket är det hemtama Dalarna. 
 
Det märks verkligen skillnad mellan katters sällskap och hundars. Katter har en helt annan känsla gällande integritet och du vet aldrig riktigt vad denne tänker. En katt kommer när den vill och tar egna beslut. En hund däremot vill mer än gärna vara din bästa vän och delar uppet med sig av sin personlighet. Flockdjur och solitärdjur. 
 
Jag har alltid föredragit katter, mest tror jag för att jag alltid haft katt och aldrig hund. Men sen E:s familjs små yrväder kom in i bilden får jag nog säga att jag inte längre är helt säker. Båda fyller ett tomrum, men på väldigt olika sätt.