L8

Semester!
Det blev en till tur i skogen igen. Lite tur bidde det, fast mest för att jag stötte på en älg med sina två kalvar ute i skogen...
 
Till helgen är det dags för min och E:s första semester! I morse började planeringen med att kolla resväg och se vad som redan finns i husbilen vi ska åka. På fredag bär det i alla fall av, må det bära eller brista! Det som är bokat är kolmården och Karlsbord, sen är det öppet för lite impulser och ta det lugnt. Nä, nu är det off to work!
Lycka!
Efter jobbet idag tog jag en chansning och skickade iväg ett sms till min kära kusin. Det var ett snabbt svar och hon var på. Tillsammans med hund och lilla M gav vi oss iväg till skogs. Vi skulle leta svamp! 
Jag har i min barndom aldrig plockat svamp och har nu blivit lite nyfiken på att utveckla mina talanger. Eftersom kusinen plockat betydligt fler gånger en mig tyckte jag att det var ett bra första-gångs-sällskap. Det en ganska lång tur över en plockepinn beklädd skogsmark och både jag och kusin var ganska svettiga på ryggen efter turen. Kanske mest för att kusin fick bära lilla M i famnen större delen av tiden eftersom han har så korta ben. 
En liten skörd blev det, men troligtvis är det för tidigt på säsongen ännu. Kanske nästa vecka eller så blir det nog en tur igen. Ikväll blir det i alla fall nybakt dalabröd och smörstekta kantareller!
Tillbaka till jobbet...
Imorgon tar friveckan åter igen slut och det är dags att gå tillbaka till arbetet igen. Dock känner jag mig ganska nöjd med det jag hunnit med under veckan, bakning, mopedmek, grill med släkt, arbetsintervju, städning av hem och bil, besök hos mams och lite shopping.... En hel del! Men i morgon börjar alltså cirkusen igen och repvecka på jobbet. Förhoppningsvis får jag hjälpa till en del och kanske till och med få skruva! Hoppas, hoppas.
Som ni alla vet cyklar jag titt som tätt till jobbet. I förra veckan stötte jag på denna lilla krabat på vägen hem. Han traskade i rask takt över vägen och tog sedan skydd i buskarna vi diket. Jag kunde inte låta bli att stanna en stund och beundra den lilla rackaren. En riktig sötnos!