L8

Tungt arbete
 
Att bära möbler kan vara tungt, speciellt att bära en soffa. Vi sålde våra inför flytten och när jag inte hörde bilen åka iväg efter upphämtandet var jag tvungen att titta ut genom köksfönstret.
 
 
 
Tyder på att det var rätt person som fick köpa soffan av oss!
Nedräkning!
 
Nu var det verkligen länge sedan en uppdatering, men mycket av min vakna tid går åt till jobbet och att plocka ihop lägenheten inför flytten. Äntligen börjar huset kännas inom räckhåll, om endast 6 dagar ska det sista ekonomiska göras upp och nycklarn ablir våra.
 
Men idag fick vi en bra försmak på huslivet. Idag fick vi nämligen komma till huset för att besiktiga städningen och vis slutet av besöket fick vi med oss en husnyckel!! Så att vi kunde börja flytta in saker om vi ville. Jag var tyngen att snabbt springa bort till ytterdörren för att se om den passade... Och det gjorde den!
 
 
Till helgen blir det att försöka få ihop flyttpåsen och dessutom samla en sjuhelsickes massa steg! Jobbets stegräknartävling räcker månaden ut och mitt lag är med och fajtas om tredjeplatsen. Jag känner att det inte går att ligga på latsidan och inte bidra till laget. Kanske en simtur?
 
En paus
 
Det var en lång och intensiv jobbperiod innan kristihimmelfärds, så det kände så otroligt skönt att bara sätta sig i bilen och åka iväg. Några dagar i Älvdagen är oftast det som gör susen för själen. Umgås, vara ute och promenera med vovven. Det kan inte bli bättre. 
 
 
Jag tror att alla måste ha en fristad. Ett ställe dit man kan ta sig för att skaffa nya krafter och bli sig själv igen. Det kanske inte alltid behöver vara en plats, utan det kanske räcker med att lyssna på ett musikstycke eller en syssla. Vardagen och livspusslet kan många gånger vara väldigt krävande och ibland kan i alla fall jag känna att jag tappar bort känslan för det jag tycker om i detta. Att besöka fristaden är som att alla bekymmer bara rinner av och det går att börja om på nytt igen. 
 
För mig är en sådan plats sambons sommarstuga i Älvdalen. Det är som balsam för själen att sitta ute på verandan med en kopp te, en frukostsmörgås och ett korsord. Även om det kanske är lite kyligt, så är det en av de bästa platserna på jorden!