L8

Mitt 2014
 
Ny duschad och upppiffad, redo att gå till jobbet! Jo, jag kommer spendera detta nyår på fabriken, förhoppningsvis på någon hög byggnad blickandes ut över stan och kanske något fyrverkeri. 
 
2014 är året som jag stagit ett stort steg närmare att verkligen vara en "riktig" vuxen, i alla fall till inräknade poäng. I tanken är jag fortfarande ganska barnslig och sökande.
 
Året började med en resa till de franska Alperna. Mycket skidor och en hel del problem med inflammerade smalben.  
 
I slutet av månaden var det dags för min första jobbintervju i Gävle och det var en riktigt nervös L8 som infann sig på BillerudKorsnäs huvudkontor. Det hela gick ganska bra och det var bara att gå hem och vänta på återkoppling.
 
I februari genomförde jag mitt audition-pass på friskis för att bli ledare och blev genast antagen, tur att det var någon som ville ha mig :)  I slutet av månaden genomförde jag även mitt 3:e Vasalopp som nu var en del av mitt klassikerförsök. 
 
Och på sambons födelsedag fick jag äntligen skriva på jobbkontrakt, vilken lycka! Jag hade vid denna tiden varit hemma aldeles för länge och det var en fantastisk känsla att ett företag äntligen såg min potential och ville anställa mig.
 
 
 
Mars var månaden då jag äntligen kunde börja göra rätt för mig och den fösta arbetsdagen gick mig till mötes. Det blev även en resa till Östersund för ett fantastiskt 30-års kalas med 1920-tals tema.
 
 
April var månaden då jag gick från att jobba dagtis till att gå över till skift. Samt genomförandet av min första kurs till att bli jympaledare!
 
 
 I juni är det dags för vigsel mellan två av min finaste vänner samt avrundning av min Klassiker resa.                    
 
 
Strax under 16h senare rullar en gråtfärdig L8 över mållinjen och Klassikern är nu avslutad! Sommaren fylldes av mycket jobb och turer till närmaste strand för ett och annat bad. 
 
Augusti blir jag licensierad ledare och får nu hålla i egna pass. 
 
September får jag åka på en fantastisk semester med mina underbara vänner till vårt granland Norge, en resa som jag kommer att längta tillbaka till!
 
 
Hösten har fyllts av jobb och diverse kurser och jag har inte riktigt hunnit med. Tiden har bara swischat förbi men jag har försökt mitt yttersta att göra det mesta av det. Det har verligen varit ett omtumlande år men jag ser fram emot att se vad 2015 har i sina gömmor, kanske ett hus?
 
Gott Nytt år!
 
 
 
 
 
God Jul!
 
God Jul alla där ute! Tänk att snön och kylan kom till slut, i alla fall här i Gävle! -15C och en halv decimeter snö var väldigt välkomnande när jag klev av nattskiftet på julaftons morgon. Det bet gott i kinderna!
 
Men så fort dagarna försvann, tur att jag hann fylla dem med endel julmys och skratt. Julafton får jag nog säga var juldagarnas flopp för min del. Bilresa från Gävle till Falun på julaftonsmorgon följt av ca 2h sömn innan det kom främmat som hade en något högljud stämma. Det var bara att gå upp och starta med julstöket. Som kan väntas upplevdes dagen lite som i ett dunkel, att sova lite ger för mig en "bakis"-känsla och jag var nog inte den aktivaste i sällskapet. Julafton firades hos far och där firas julen enligt mitt tycke lite "fel". Ingen av gästerna tycker direkt om svensk julmat, alla öppnar julklapparna utan att vänta tills alla är utdelade, de flesta tycker det är besvärligt och ett nödvändigt ont att fixa julklappar och ingen vill riktigt prata svenska. Det sistnämnda var nog det som gjorde att jag hade svårast att hålla mig vaken, att lyssna på en konversation jag inte förstår gör inte direkt att jag aktiverar mig i samtalsämnet. 
 
Snögrafitti by L8
 
För mig är det som verkligen gör julstämningen just paketöppningen. Jag älskar att se reaktionen på den som får min klapp, den förhoppningsvis glada minen och det hjärtliga tacket. Det är jul för mig. Jag lägger ganska mycket tid på att fundera och oftast knåpa ihop en klapp. Det är lite som att en bit av barndomens jul kommer åter. 
Midnattsmässa i kyrkan på Julafton
 
Tur att det blev redigt party på juldagen och jag fick en riktig paketöppning hemma hos sambons familj, de kan fira jul så som jag tycker det ska vara!
 
 
Gul deg
 
Äntligen en dag att få stanna upp och landa. Det har varit fullt ös senaste dagarna plus att jag fått hoppa in och jobba extraskift pga sjuk kollega. Kan gott säga att det kändes något motigt att lämna mina hembjuda gäster och gå iväg för att jobba en 12h-natt på lördagen. Tur att sambon var hemma och kunde underhålla...
 
Det årliga julbaket! I lördags var det dags för den årliga traditionen, även om det i år bara var nya ansikten som hjälpte till med kavlandet och knådandet. Det blev en del del nya skapelser, men väldigt söta. Bilden är tagen av Tara och föreställer två fossiler. Är de inte söta så säg!