L8

Bus eller godis?
Jag vet inte hur många gånger jag klagat över att det inte kommer några påskkärringar och knackar på dörren. När jag själv var liten var det självklat att ta på sig kjol, förkläde och ploppa mascara på kinderna och sedan ge sig ut bland grannarna och fylla korgen med godis eller kanske en peng.
 
Idag märkte jag att påskkärringar är ett minne blott och att det nu är spöken och otyg som gäller. När mörkret lagt sig plingade det på dörren och en gäng killar med halloweenkostymer står utanför. Men inte hade jag någe godis... Dock kom jag på lite försent att jag faktiskt hade något att ge dem. Hade varit oslagbart att se ansiktsuttrycken om jag gett dem...
Visserligen bara kartongen, men det kanske var lite det som var grejjen. Så i framtiden kommer jag definitivt ha godis hemma under halloween, komsi komsi busfrön!
Oanständigt!
Hittade denna bild långt in i gömmorna och kunde inte låta bli att dela med mig!
 
 
 
Mu-msig söndag
Fram till att jag var 14 år (typ) fanns det kor hemma. De har under hela min uppväxt varit en stor del av den planerade tillvaron. De behövde tillsyn och de behövdes mjölkas. De var anledningen till att mina föräldrar var hemma, fast ändå inte. De var i närheten men det var ändå att jag fick klara mig några timmar själv framförallt på eftermiddagen. Att vara uppväxt på en bondgård innebar både fördelar och nackdelar. Det är nog inte förän nu som jag har kommit att uppskatta djuren på gården och nästan sakna dem en del, speciellt när jag i jobbet fått i uppgift att besöka ett antal bondgårdar. Därför begav sig jag och pojken på en lite utflykt under söndagen till åkrarna bakom vårt bostadsområde. Under lördagen hade jag nämligen fått syn på några helt fantastiska djur.
Ett par riktiga murmeldjur gick och betade!
 
Jag fick nästan lite längtan efter ett djur att umgås med. Jag känner många gånger att det är något innerligt med att umgås med djur. De tyr sig oftast till en för att de vill, inte för att de ska vara artiga. Självklart har mat en avgörande del i det hela, men om vi bortser från det just nu. Vill de hälsa så gör de det. De gör det inte för att det förväntas av dem.
 
Det är därför jag kan känna att jag lite saknar att ha djur runt omkring mig, Men jag tror det är viktigt att tänka efter varför man ska skaffa ett eller flera djur. För enligt mig måste de få ta tid. De måste få uppmärksamhet och veta att jag vill att de ska vara hos mig. Nu när jag bor i lägenhet och ser flertalet av mina grannar som har både hund och katt börjar jag ofta fundera varför? Det kan inte vara någe roligt att sitta instängd i en tom lägenhet nästan en hel dag för att sedan mötas av en trött husse och matte. Nä, djur ska bo på landet och där med basta!