L8

Packa Merlinas kappsäck
Efter lördagens skidåkning märkte jag att glid inte är något som erbjuds av mina skidor. Så igår jag jag i väg till sport affären för att råda bot på saken. På torsdag ska jag hämta dem igen och sen bär det av mot Falun för att se om det blev någe bättre. Lördagen var annars en bra dag. Jag och Karin pyste iväg till Hedemora där vi blev upplockade av mams på stationen. Väl vid skidstället var bara 2km slingan spårad, så det blev några varv runt och några varv ut på ospårat äventyr. Sammantaget blev det nästan 1,5 mil att lägga till samlingarna. Tillbaka i Uppsala stack jag, A och A ut på Norrlands 04, mycket skoj!
Igår var det istället flytt som gällde. Inte för mig som tur var men för Merlina. Hennes bohag är nu inackorderat i lägenheten i väntan på tillträde till hennes nya lya. Mycket saker må jag säga, då det finns prylar i både gästrum och vardagsrum ;P
Jacka, check!
Äntligen har jag hittat en skidjacka! Som jag har letat! Det som jag hittills har hittat i Uppsala har varit löparjackor, eller så har de kostat mycket mer än vad de smakat. Men tillslut hittade jag en vinnare på Stadium. Som tur jag blev jag medlem i deras klubb för någon vecka sedan och som välkomstpresent fick jag 20% rabbat på ett köp.... Trevligt!
Imorgon blir det att styra kosan mot Hedemora för att stäcka ut i skidspåret och testa om allt sitter kvar där det ska. Ska bli riktigt skoj!
Kakdags :)
Förra julen fick jag och E detta fina kakfat av hans äldre, handikappade syster. Det är nog en av de finaste julklapparna jag fått. Den fraktades försiktigt till Uppsala och klarade hela färden. Väl här dock, råkade en kompis till mig komma åt den och den översta tallriken for i golvet. Jag fick låna locktite (eller hur det nu stavas) och kunde efter lite pyssel få ihop alla delar. Men när jag väl skulle sätta fast tallriken märkte jag att limmet mellan kopparna och tallrikarna släppt. Jag har försökt med olika varianter men det är inget som fått faten och glasen att hålla ihop. Igår testade jag med vanligt hobby-lim, och till min förvåning när jag kände på kakfatet så höll det!
Äntligen kan det finaste kakfatet användas, och i morgon blir det till att fylla det med de finaste kakorna!