L8

F som i fredag
Dagen är här, fredag. Det är nog min bästa dag i veckan. Även om man är lite sliten efter veckan som gått så är ändå de flesta man möter ganska glada. Det ligger något särskillt skimmer över just fredagen. Fredagen är nog en dag som många har en relation till. Vare sig det är fredagen den 13:e, långfredag eller kanske bara fradagsmys.
Jag har nog aldrig haft en typisk fredag den 13:e. För mig brukar de oftast gå ganska obemärkta förbi. Ofta brukar jag registrera att det är en just sådan dag, men inga olyckor än *peppar peppar*. Däremot långfredagen har jag kanska många minnen kring, och den fredagen har varit väääldigt lång många gånger. Mycket tror jag har berott på att vi hemma har varit hemma, kanske klätt upp oss, eller i alla fall jag och sen har det varit dags för mams och papps att gå ut till lagg´ån. Lååång väntan innan de kom in igen för att hålla mig sällskap. Senaste långfredagen däremot gick ganska fort. Vilket på sätt och vis var lite tråkigt. För jag gillar lite gand det där med att ha tråkigt. Det gör att det runtomkring känns lite roligare. När jag blir förälder ska jag nog försöka få lite "tråktid" tillsammas med mina barn.  Jag tror det är viktigt, just att låta sig ha lite tråkigt. Att inte ta upp telefonen och pyssla med något så fort man inte har något direkt att göra. Att våga bara vara och ha lite tråkigt. 
Premiär!
Imorgon smäller det! Jag ska delta på min första mässa... Inte så nervöst än, men det kommer säkert. Under eftermiddagen och kvällen idag har jag varit iväg till Fyrishov för att ställa iordning det hela. Det finns en motionscykel som man kan trampa loss på och se hur många lanpor man kan tända båder glödlampor och LED- lampor. Hoppas att ingen kommer ramla av.... Den vinglade nämligen en del när jag bad en av funktionärerna att provcykla. 
Mässan kommer att vara under fredag och lördag, sen på måndag ska jag vara med och typ leda ett enrgiseminarium. Det vill säga bara söndagen ledig... Tisdag och onsdag är det kurs i Stockholm och på torsdag ska jag vara med på ett sammarbete med konsumentrådgivningen i Uppsala, så jag kommer nog vara måttligt trött när nästa helg kommer. Det är verkligen svårt att hålla sig till de där 30timmarna per vecka. Det är så många saker att göra och sen är det ju så roligt och intressant. Får nog lov att jobba lite på att inte tycka att allt är så skoj. 
 
Hoppas att det blir en tur till mams då när nästa helg vankas och kanske lite Rättviksmarknad! Hoppas, hoppas...
 
Den läskiga tanten
När jag blir gammal vill jag bli en tant. En roktig helylle tant som alltid bjuder på hembakat och har roligt upptåg med barnbarnen på G. Som en del kanske märkt har jag redan börjat jobba med mina vanor för att det verkligen ska bli utfallet. Jag bakar, både det ena, det tredje och så klart knäckebröd och bullar. På kvällarna blir det ofta lite stickning det senaste skickades faktiskt till min kära vänn Rotan.  Under sommaren har jag försökt att plocka svamp, men med mindre framgång. Det blir helt enkelt något jag får öve på nästa sommar också.  Frysen är full av bär som jag blockat själv både från trädgården hemma och från skogen. När jag pratar med någon tycker jag dessutom att det i sann tant anda inte ingår några svordommar, vilket går ganska bra. I stället har ajg lagt mig till med orden "Jisses!" och "Fy sjutton!". Tycker det skulle vara lite skoj om det gled in ett "kors i jösse namn!", men det får jag nog öva på ett tag till. 
                                                              
I går var jag på AW med några av mina vänner i stan. Efter ett tag kom en dam som jag sett ganska många gånger på norrlads pub och satte sig vid vårat bord. Jag har fått veta att hon arbetar som biblotikarie på en av de andra nationerna och har därför tillgång till studenternas uteställen. Hon är ganska pratglad, men lite för närgången enligt min smak.Men alla som öppnar munnen i Sverige till någon de inte känner anses kanske läskig? Det är synd, för hon kommer oftast dit själv och hon är säkert en trevlig person egentligen. Men jag tycker bara att hon är en läskig tant. 
Frågan är vad som kommer skilja mig från henne när jag blir äldre. Jag själv är ganska pratglad och tvekar inte att börja prata med okända om jag tycker att det passar. När jag funderat en stund tror jag att den skyddade sfär som studentlivet innebär kan ha en ganska stor inverkan på utfallet. Just att inte umgås med människor som har ganska olika livserfarenhet. Det har man till viss del som student, men det händer en hel del då man kommer ut i arbetslivet. Jaja, den som lever får se. Men säg gärna till om jag är påväg att bli en sånn läskig tant, för då måste jag ta mig ur det. Annars kommer inga vänner och fikar hos mig.