L8

Lutzen
Då var arbetsveckan igång!
 Helgen bjöd på trevligt sällskap med besök från både Lund, Linköping och Falun! Det blev mycket mat och prat men inte så sena kvällar... Vilket var skönt ;P
I går var det dags för att presentera mitt exjobb för den tänkta målgruppen. Det var lite nervöst i början, men sen gick det fint! Mina åhörare var tre män, alla 50+ som lyssnade förstående och snällt. Trots att jag var tjej och inte så erfaren tyckte de att jag hade en del bra förslag att komma med.
Idag är det däremot 08-land som gäller, men med en paus mitt på dan. Jag ska nämligen ut och fika med moffa och moster! Tror det kommer bli riktigt trevligt ;P

När tåget rullade ut från stationen i morse var det en tät dimma utanför. Vagnarna rullar sakta ut från stationen med stannar snart. Ur högtalarna kommer ett meddelande från chaufören:
- Det är tät dimma ute, nästan som slaget vid Lutzen.....
Mind maps!
I dag har större delen av tiden gått åt till att förbereda min presentation på måndag. Nu när jag faktiskt kan styra över hur jag ska planera min tid, känns det skönt att faktiskt försöka vara förberedd. Jag tror att det kan minska spänningen på nerverna något, samtidigt som jag kan se till att allt som behövs tas upp.
Därför bokade jag ett eget grupprum på förmiddagen där jag gick igenom pressentationen högt för mig själv och ritade upp tankegången på white-boarden i form av en mind map. Grupprummet är som en glasbur med frostiga linjer för att minska insynen något. Det kändes lite konstigt i början men sen blev jag varm i kläderna, och pratade ganska frikostigt med mig själv. Efter en stund tittade jag upp och märkte att förbipasserande tittade något konstigt på mig... Det var tydligen inte helt OK att prata med sig själv och rita på tavlan.
Lite senare fick jag reda på att VD:s rum ligger precis utanför... Hoppas att jag inte gav fel intryck, jag är ju i alla fall ambitiös ;P
Första dagen...
.. som gav en försmak av vad som komma skall! Tåget från 08-land var försenat, ordentligt. Jag gick med snabba steg till en annan perong där ett annat tåg mot U snart skulle anlända. Tyvärr var det fler än jag som hade kommit på den briljanta idén... Vi stog alltså en stor skara människor (säkert 100st) som alla vill hem till sitt lilla kryp in.
Tåget anländer... Det har tre vagnar :D Oh happy day!
Det var bara att hålla huvudet kallt och vänta på min tur att kliva på. Det var det dock inte alla som gjorde. Jag tror att många kände sig stressade och ville verkligen komma på tåget. Men går det fortare genom att hesta? NEJ!! Det går inte fortare att komma iväg om inte de som ska kliva av tåget får göra det först... Hur kan det vara så svårt? Ta det lugnt så blir det bäst för alla.
När tåget väl kommit iväg var det som att åka i en sardinlåda... Det är så mysigt med lite sjärterum ;P
Första stoppet var arlanda. En far och hans son skulle då försöka ta sig av tåget. Det som försvårade situationen för paret var att pojkens förmåga att röra sig var begrensad. Han kunde gå, men med stora hinder. Pojken skulle således av tåget med sin far tillsammans med rullstol och väskor. Ingen rolig utmaning kan jag tänka! Men de lyckades och vilken tur att pojken kunde gå hjälpligt själv!!
Go you boy!