L8

Bakat
Sen jag och E flyttade ihop har det blivit lite av en tradition att baka knäckebröd. Förra året lyckades jag till och med att göra kakor med hål i som vi sedan kunde hänga på en stång i köket. Oerhört mysigt och gott. I år tänkte jag likadant och förhoppningsvis höja mysfaktorn hemma. Receptet jag har är för ett kumminknäcke och det brukar bli lyckat varje gång. Men nu kände jag mig lite modig och beslöt mig för att prova ett nytt recept. Efter lite letande på nätet hittade jag en variant som verkade spännande. Basen är gjord på majsmjöl, vilket jag aldrig använt tidigare, detta toppas sedan med solrosfrön och linfrön. Lät riktigt lovande!
                         
Julpyssel
Idag har all vaken tid ägnats åt att få klart alla paket i min och E:s julklappskalender. Eftersom det snart vakas advent och jag kommer vara borta en hel del tänkte jag att det var bäst att passa på då E inte var hemma. 
 
Alla klapparna är mer eller mindre hemgjorda, vilket jag dels tycker ger mer värde i själva klappen och så kostar det inte lika mycket pengar. Jag och E har sedan något år tillbaka satt en budgett för hur mycket de tolv klapparna får kosta. Tolv eftersom vi öppnar ett var varannan dag, man får ju inte bli för van med att öppna paket... Det har i alla fall tagit sin tid men nu börjar jag bli klar, endast två kvar att göra. De flesta är jag ganska nöjd med och någon lite mindre nöjd, men jag tänker att det främst är tanken som räknas. 
Som lite mer vuxen tycker jag det är lite svårare att få till ett pirr i magen av förväntan. Nu för tiden tycker jag det oftare pirrar för att jag är nervös och orolig över att göra någor fel. Men att få uppna en klarr varannan dag fram till jul och titta på julkalendern brukar bli en bra uppbyggnad mot att vara lite pirrig fram mot jul. Jag tror att pirret i magen har svårare att infinna sig eftersom men med åren som går får lära sig att vara mer jämn i humöret. Som liten förväntas man gapskratta, gråta och leva rövare, känslor och förväntan om vartannat. Men att jag nu sväljer mycket av känslorna för att i stället tänka efter och ge gehör för något mer rationellt. Visserligen ser jag mig nog fortfarande som ganska barnslig och väldigt positiv till det mesta i min omgivning men det är på ett annat sätt.
Någon sa till mig att vår förmåga att bedömma konsekvenserna av vårt handlande inte är fullt utvecklat för än vi är runt 25. Jag kan mycket väl tänka mig att pirret i magen och vårt tänkande till konsekvense går lite hand i hand. Genom att analysera vad vi gör har vi inte längre förmågan att riktigt leva i nuet. Vi tänker på framtiden och glömmer att vara just här och nu. Det intrycket jag fått är att just leva här och nu är något som ganska många av oss har svårt för. Frågan är hur man ska lyckas vara just här och nu utan att tankarna vandrar iväg till vad som ska göras och planeras för framöver. Innan jag flyttade ihop med E var jag ofta ute och tog långa promenader och det var ofta dessa stunder som jag kunde släppa allt och bara titta på naturen och landskapet runt omkring. Lite av den känslan fick jag återuppleva i sommras då jag gjorde tappra försöka att hitta en svamp eller två i skogen. 
 
Jag tror att de flesta skulle må bra av att ta en promenad och stanna upp en stund emellanåt. Tror faktiskt att det blir en nu, känner att huvudet snurrar inför allt som ska hända i veckan som kommer. 
Helgdags!
Veckan har verkligen varit småckad med göromål och det var riktigt skönt att äntligen få en helg hemma i lägenheten! Förra helgen jobbades det både lördag och söndag men under lördagen tid jag mig en cykeltur till boländerna för att uträtta ett ärende. På hemvägen cyklade jag förbi en riktigt mysig godisaffär och jag var bara tvungen att gå in och göra ett besök.
Herrarna som stod bakom disken var klädda i kavaj eller fin skjorta och det kändes verkligen som att mitt godis var väldigt speciellt och inte bara nått man köper på ica. Visserligen fick jag plocka mitt godis själv men det gjorde inget. Dit kan jag åka fler gånger!
 
 
När veckan sedan drog igång var det dags för min första längre resa med jobbet. Kosan styrdes som Eskilstuna och en natt på hotell. Jag har inte sovit många nätter på hotell, så känslan av att öppna dörren till mitt kryp in var lite som att få sin första lägenhet.
Jag började med att gå en inspektionsrunda och kände genast att badrummet var det mysigaste stället i lyan. Det fick lov att bli en dusch innan läggdags! Dock får jag säga att jag inte så så himla bra,utan vaknade stup i kvarten. Tur att det bara var en natt det gällde... 
 
En slutpumpad L8 har dock överlevt veckan med 100 miljoner saker att göra och äntligen var det dags för helg. Av en slump fick jag som en avslutning på veckan hoppa in som substitut för en kompis som inte ville ta sig till 08-land och gå på konsert med Swedish House Maffia :) 
Väldigt mycket folk och en himla massa hoppande och dansande! Väldigt bra drag på publiken och det blev en riktigt lyckad kväll. Nu känner jag dock att min stackars lilla fot som jag haft problem med ett tag har fått sig ett hopp för mycket till livs. Lördag och söndag blir det att ta det lilla lugna och vila upp foten till måndag.