L8

Vad är det jag sniffar?
 
Efter någon månads boende i Gävle måste jag konstatera att det är en stad som luktar. Hemma vid lägenheten kommer det titt som tätt, då vinden ligger åt rätt håll en del konstiga odörer från pappersbruket. Det luktar inte helt illa, men inte helt gott heller. På väg ner mot stan möts jag ibland av doften från reningsverket, dock inte allt för ofta. Väl nere på stan befinner sig en annan doft, som nog är den som jag faktiskt tycker är ganska charmig, nämligen rostat kaffe. 
 
Så för att lägga till ännu en doft och även hålla på traditioner, så var det igår dags för årets glöggprojekt! 
 
 
Var lite besviken på mataffären när jag bara hittade 50cl flaskor, men de är ju fina i alla fall. Med hjälp av GP:s recept var det bara att sätta igång.
 
 
Måste säga att det inte ser helt gott ut, men det luktar fint!
 
 
Så nu står glöggen i ett hörn bakom soffan och mår gott, den puttrar och sjuder (den låter alltså) och ser ut att må riktigt bra. Förhoppningsvis ska den vara klar till julbaket i december!
 
Att göra egen glögg är något som E gjort ganska många år tillbaka, men i år är första året jag fått vara med. Det har testats en del olika smaksättare, så som appelsin m.m. I år tyckte jag att det vorde spännande att testa äpple. 
 
 
 
 
Första snön
 
Den har kommit, första snön!
 
 
Jag kände mig som ett litet barn när jag tittade ut genom fönstret och såg flingorna sakta singla ner. Fjärilarna fladdrade vilt i magen och ett leende spred sig över mina läppar. Första snön har kommit!
 
Visst stannade den inte så länge, men det är ju så det brukar vara. Dagen efter var riktigt kall och när jag och pappa skulle ut i skogen hade frosten lagt sig som ett tjockt lager över marken. Det var nästan så det kunde klassas som snö, men ändå inte riktigt. Att vara i skogen då den är täckt av ett vitt täcke tillsammans med doften från en nyhuggen gran kändes väldigt juligt och mysigt. Det var en fröjd att ta sig över stockar och snår. 
 
Visst händer det något...
 
När jag satt och förde över kort från kameran till datorn stötte jag på dessa tre fotografier av mig. Förutom olika ljussättning och hårlängd så ser jag ganska lika ut, men tänk så mycket som ändrats på insidan :)    
                 
 
Måste faktiskt säga att jag blir lite sugen på att klippa håret till 2007-års modell...