L8

Mumma!
Så kom den fina avin från posten och en glad loppa hoppade glatt iväg till ica för att hämta. Det var det efterlängtade tyget som kommit! Det var bara att sätta saxen i och sätta till verket och innan kvällnignen har det faktiskt blivit något som liknar en klänning! Tror det kommer bli en helt fantastisk kreation som nog kommer att få gå på två bröllop i sommar. Det var verkligen en fröjd att få sitt vid symaskinen igen, har faktiskt längtat efter något nytt verkligt projekt. E fick till och med stå modell medan jag kollade fallet på kjolen :) 
               
Dessutom vad det ju våffeldagen idag, vilket var tvunget att uppmärksammas. Våffla med mango och annans blev en riktig hitt! 
Dåligt humör
Jag har oftast bara en sak som hjälper om jag mot förmodan skulle bli på dåligt humör. Choklad? Slå någon? Skrika?
              
Nej. Jag städar. 
 
Det finns inget som får en på så bra humör som en nystädad lägenhet. Och efter att ha jobbat lördag var jag lite trött och purken på söndagsmorgonen. Det var bara att blocka fram damslukaren och moppen och börja fejja. Lägenheten skulle bli skinande ren. Det blev till och med lite fönstertvättning! Men det är verkligen så skönt och befriande när det hela är klart. Det bästa är självklart om det kan kombineras ihop med ett lakarns byte, men det blev det inte denna gång.  
Jag tror det har något med att rensa tankarna som gör att städning är en sådan bra sysselsättning. Samtidigt som de är enkelt. Du ser om det blir rent eller inte. Och jag kan bara säga att jag hittat en ny kompis i mitt städande. Microfiberduken! Sicken fantastisk grej! Kan verkligen konstatera att blöta trasor är ett minne blott...
 
               
Jobbhelg!
Nu är det bara att börja ladda inför en 6 dagars vecka, fast egentligen började jag nog redan för ett tag sedan. Jag har egentligen inget problem med att jobb helg, förutom efteråt. Skulle nog jämföra det med ett långlopp. Du tänker i huvuvdet att "dit ska jag", och dit orkar du, men sen tar det lite slut. Det brukar vara ungefär samma med mitt helgarbete. Visserligen kan jag tänka mig att det oftast beror på att det är svårt att få till hellediga dagar i veckan, utan jag i stället börjar lite senare, eller slutar lite tidigare. Vilket resulterar att jag efter helgarbetet känner mig lite sliten. 
Men tänk de som alltid jobbar 6 dagar per vecka, eller kanske 7? Där har jag nog inget att komma med. Eller handlar det bara om inställning? 
 
För att jag ska må bra behöver jag några timmar per vecka när jag får leka lite hjärndöd och bara ligga i soffan och klicka på datorn. Det skulle nog inte gå att få till om jag arbetade 7 dagar i veckan. Jag kan tänka mig att egentiden har en del med det kreativa tänkandet att göra. Om vi bara har ett monotont arbete och inte behöver hitta på nya lösningar kanske egentiden inte är viktig på samma sätt? Nä, nu är jag bara pjoskig. Vilket 90-talist tänk...
 
 
By the way... I går fick jag mönstret till mitt klänningsprojekt, vilket resulterade i att jag sydde en provklänning under hela gårdagskvällen. Måste säga att det till en början såg lite mörkt ut, men efter lite mönsterändringar kommer det nog att bli en otroligt fin kreation :)
 
EARTH HOUR: GLÖM INTE ATT SLÄCKA LAMPAN PÅ LÖRDAG KL 20.30-21.30!!!