L8

Sommarjobb,typ...
Eftersom min planering under våren över vad jag skulle sysselsätta mig under sommaren gick lite sisådär har jag nu på eget initiativ skaffat mig ett eget. Jag har inte begärt något betalt, förutom att jag vill ha mat under de dagarna jag jobbar. Tänkte att det då skulle vara smidigare att fixa någon form av sysselsättning om lönen inte var allt för hög. För för mig är det nu fram tills att jag får ett riktigt jobb det viktigaste att jag har något för mig och att jag inte blir helt nipprig av att bara gå och drälla.
Så vad är det jag har fixat för sysselsättning? Jo, hjälpa till hemma med sådant som man vet behöver göras men inte blir av. Denna och nästa vecka kommer jag nu att hjälpa till hemma hos min sambos föräldrar med diverse. Så i förrgår började jag att riva altanden, igår var vi och köpte virke och slängde det gamla på tippen och idag har jag målat de nya bitarna och börjat slipa trappen mellan övre och undre vångingsplan.
 
Även om det är ganska basala uppgifter är det än så lång väldigt roligt. Främst att jag som är praktiker får jobba med händerna, och för att jag (om vädret är okej) får vara ute! Får se om denna känsla håller i sig tide ut ;P
Midsommar
Midsommaren spenderades i goda vänners lag en bit ut i obyggden i Dalarna. Det bjöds på dramatisk majstångsresning, smågrodor, musikanter och så klart sill och potatis!
Innan det bar av för midsommarfirande var jag sjlvklart tvungen att smita iväg för ett dopp i det blå. Så jag och min våtdräkt och min nyinskaffade badmössa gav oss av för en crawlsession. Det är verkligen så skönt att simma omkring i vattnet och känna hur det svalkar. Lite mindre trevligt när måsarna tycker att jag är för närgången och bestämmer sig för att göra något åt saken. 
På väg hem från plurret fick jag det bästa midsommarpresenten!
En massa smultron som jag kunde trä på ett strå och få till min frukostfil :) 
 
  
En bubbla
       
 
Jag och E tog ett snabbt beslut om att styra kosan till Älvdalen för helgen. En anledningarna var väl främst för att jag skulle få testa att simma utomhus lite mer på riktigt. Sommarstugan som Es familj har ligger precis vid en ganska sjö och jag kunde då få simma lite längre stäcka med E i en roddbåt brevid. Med en ungefärlig mätning med telefonen fick vi ut att det var 400m tvärsöver, vilket kändes helt perfekt! På lördagsmorgpnen blev det därför en tur och jag tror att det slutligen landade på ca 1.8km blandad simning med bröst och crawl. På söndagen var det också tänkt med en tur, men efter första varvet märkte vi att grannens getter var på vift, så vi fick avbryta och försöka få det tillbaka till hagen. 
 
Under lördagen fick jag även pröva något nytt i "hemma-pular-väg", nämligen röjsågen! Det var lite ovant i början, men väldigt skoj. Det gav lite samma känsla som när man städar något riktigt smutsigt utrymme, men ser ett tillfredsställande resultat på den insats man gör.                        På kvällen tog vi oss en tur för att kolla in skogen och kanske hälsa på en älg, vilket vi också fick :)
Det var så trevligt att vara i stugan och så jobba av sig lite och sen på kvällen krypa ner i soffan och prata och lyssa på tystnaden för att sedan vakna på morgonen och höra de rogivande regndropparna på taket. Just att få lämna datorn hemma och ha lite dålig täckning på telefonen är faktiskt inte helt fel :)