L8

Nästan huvudstadsbo...
 
Efter både en helg och 3-dagars kurs i storstaden är det skönt att få vara hemma i några timmar. Det är skönt med lite andra miljöer och massa trevligt folk, men som du vet "borta bra, men hemma bäst".
 
Helgen spenderades i alla fall men mina två fina vänner. Massa prat, god mat och spa-upplevelse. På söndagen blev det till och med lite kulturellt med en tur på Hallwylska muséet. Och så klart fönstergluttande på NK...
 
 
 
Tror att det kommer behövas en hel del julpyssel runt om kring mig i år för att komma i julstämning, för den lyser då i nuläget med sin frånvaro. Jag kan inte få in i huvudet att det i helgen redan är första advent. Min sinnesstämmning säger mig att det är början av november och att det är långt kvar. Trots att jag i år redan fixat med julkort. Jag kan tänka mig att mycket beror på att jag kommer vara på jobbet fram tom julaftonsmorgon...?
 
Det känns ytterst ovanligt eftersom jag vanligtvis vid denna tiden är i full färd med att sätta upp julgardiner och planera julbak. Men det kanske är en del i att livet nu klivit in i nästa fas. Den fas där det ska lekas vuxet och jobbet tar upp aldeles för mycket av ens tankar. Lite sorgligt och jag tänker göra det jag kan för att streta emot. Det ska bli julstämmning i år också!
 
 
Husdjur.
 
Jag saknar verkligen ett husdjur, men eftersom vi bor i lägenhet och är väldigt sällan hemma har jag inte tyckt att det någon vidare idé. Men så fick jag en snilleblixt häromveckan. 
 
 
Det finns ju fåglar som jag kan mata! Jag får känslan över att ha något att ta hand om samtidigt som det inte kräver allt för mycket tid. Det viktigaste från min sida är att se till att det alltid finns mat och det kan jag ju faktiskt greja. 
 
Till att börja med införskaffade jag en gren som jag satte fast i balkongräcket dekorerad med talgbollar. Några dagar senare kunde jag sätta upp mitt nyinförskaffade fågelbord fyllt med frön och nötter.
 
Men tänk om fåglarna inte hittar hit? Oron nästlade sig fram bland mina tankar. Efter en helg borta från lägenheten kan jag nu säga att någon har ätit på talgbollarna, lycka! Samt under förmiddagen idag var det till och med lite bråk mellan en talgoxe och några andra småfåglar som jag inte kände igen om vem som skulle få ta för sig av gobitarna. Känner mig som en stolt matte och hoppas att jag kanske kan få se en domherre innan våren kommer!
Från A till B.
 
Det kändes lite som att arbeta i motvind igår. Men det då tur att det infann sig igår och inte idag. Det hela började med att bromsarna "försvann" på bilen i onsdags. Bromsvätskan rann nämligen snällt och fint ut på golvet när vi parkerade i garaget. Eftersom det var röd dag i lördags fanns det inte tillfälle att få hem reservdelar. Det är alltså cykeln som gäller. I alla fall tills sambon kommer hem i slutet at veckan och bidrar med know-how kunskaper. Så igår bestämde jag att ta cykeln till jobbet och därefter kunna ta tvåhjulingen till mataffären. Tji fick jag. Väl nere i cykelgaraget möts jag av ett platt framdäck. En promenad till jobbet alltså. 
 
 
Hemma igen kommer jag på att jag köpte reservslangar till cykeln när jag tog mig runt Vättern i somras. Ner för att hämta framdäcket och fram med reservslangen. Hmm. Vilken tur att jag inte fick punktering på Vättern, för det var då inte rätt slang jag hade fått med mig hem. Det blir till att laga hålet på den befintliga slangen. Hittar lagningskittet och börjar leta hål med hjälp av vattenbaljan. Hittat! Fram med plåster och lim. Hmm. Lim tuben är slut.
 
På kvällen ringer sambon och jag berättar om mina motgångar. 
-Du kan väl låna min cykel? Säger han snällt. Det låter ju inte helt fel. 
-Vart är nyckeln? Frågar jag. 
Det blir tyst en stund, innan han svarar mig. Nyckeln är i Linköping med sambon.