L8

Axplock
 
Senaste veckorna har jag varit ganska duktig på att göra mindre utflykter och verkligen insupa sommaren. 
 
På väg hem från Aspeboda tog jag en avstickare till Högbo. Jag hade sett att de gjort i ordning en simbana i sjön som ligger där. Det måste testas tänkte jag. På med våtdräkten och löparskorna. Det blev två löpvarv runt sjön med en simtur i mitten. Totalt 7km löpning och 750m simning. Löpningen gjorde jag i ett av de mountainbike spår som finns, bra stig med rötter och små kullar. Simning en var också bra, men lite spännande. Banan var dragen i ett sick-sack mönster så efter varje boj fick jag lov att titta upp lite extra länge för att lokalisera nästa.
 
 
Men det var bra övning och lite mysigt att simma fram bland näckrosorna.
 
 
Lite senare i veckan fick jag även med mig sambon på lite träning. Det vankades sommarjympa i boulongern i Gävle. Lite udda att jympa utomhus, men väldigt skoj. När musiken väl satte igång kände jag hur mycket jag har saknat jympan. Det är nog min favvoträningsform ändå. 
Efter avslutat pass blev det ett dopp i gavleån på den nya badplatsen som öppnades förra sommaren. Känns väldigt lyxigt att ha ett bad så centralt! 
Kvällen avslutades sen med utomhus bio! Vi hade bullat upp med varma filtar och i caféet brevid köpte vi var sin macka. När mörkret började lägga sig drog det igång, Mamma Mia!
 
 
Super mysigt! Kommer helt klart att göras igen, men då med medhavd matsäck och kanske en camping stol;-) dock smög vi hem när klockan började närma sig halv tolv, jag hade ändå ett redigt förmiddagsskift dagen efter.
 
 
En bra dag!
 
Vissa dagar är bara så bra. I dag var en sån dag, kanske främst för att den var så produktiv. Det är så mycket som drar och sliter i mig så det kändes skönt att få göra något klart. Eftersom jag slutade nattskiftet imorse blev det en fösenad start på dagen, men det gjorde ingenting. Det har fejats, det har klippts, rensats och krattats, och det har hunnits med kvalitetstid. Hur bra är inte det? en dag helt i min smak.
  
 
Gräset klippt och jag tog till och med fram trimmern för att få det prydligt vid alla vassa hörn. Katten godkände också min krattade grusgång.
 
 
Jo då, vårt lilla paradis är fortfarande ett smultronställe :) Även om jag inte har hittat riktigt lika många i år. Detta kan nog till stor del bero på att vi haft besök av en trädgårdsmästare som körde över de flesta plantorna när vi fick hjälp att klippa granhäcken.
 
 
Mysstund med katten, ett måste! Har man en så gosig katt som Vera är det svårt att låta bli. 
 
 
Färd mot Aspeboda och vad passar väl bättre än att öva lite swimrun? Det var mycket vågor på sjön och första sträckan lyckades jag till och med att känna mig lite sjösjuk. Knäna har börjat kännas lite ömma efter tidigare löppass, så jag har tagit det lugnt några veckor och fokuserat mer på cykling och simning. Men idag fanns det mycket spring i benen. Får se i morgon om allt känns som det ska. 
 
Hoppas du också haft en bra söndag :) 
 
 
 
 
Vansbro 2016
 
Så var det dags igen, Vansbrosimmet 2016! Wee! Jag kände mig väldigt taggad. Även om uppladdningen varit väldigt kort men intensiv hoppades jag att kunna simma lite snabbare än förra året. En önskan var att simma under 55min, men jag kände att jag nog skulle vara nöjd även om jag "endast" slog min gamla tid.
 

Starten var inte förän kl13:03, så det fanns gott om tid att titta när eliten och mina fina vänner simmade. För mig var det första gången som jag fick tillfälle att gå utefter banan en bit och följa simmarna. Jisses vad snabbt de simmar! Jag och sambon var nästa tvugna att jogga för att hinna före dem till målet. Men vi fick se dameliten göra upp och därefter mina duktiga simvänner :)
 
Vädret var med oss fram tills att det var dags att hoppa i. Just då tonade molnen upp sig och blixtarna gjorde sin närvaro känd. Vi var en av de sista grupperna som fick starta innan de gjorde ett kort uppehåll pga vädret.
 
 
Åskan mullrade och regnet började falla från himlen. Lite läskigt fast samtidigt väldigt spännande. Simturen gick bra till en början, men efter ca 750m började jag få kramp i magen. Något jag lagt mig till med sista tiden, vet inte om det beror på att jag sväljer vatten eller att jag spänner mig. Försöker i alla fall att andas oftare för att få det att släppa. Det lättar något. Simmar på och håller en lite högre takt än jag brukar, men det är svårt då det är många simmare i vattnet och jag får kryssa mellan dem för att komma fram. Jag känner mig ändå hyfsat stark, men det känns fortfarande konstigt i magen. 
 
Banan svänger och det är dags för motströmssträckan. Jag blir tvugen att lägga mig nästan längst ut för att kunna simma om. Jag märker att jag tar flera stycken, men jag börjar fundera på hur mycket tid jag skulle tjäna på att dra mig närmare bryggorna. Nä, det ser alldeles för trångt ut. Jag få rygg på en herre framför och kan åka snålskjuts en stund, men det går för sakta. Jag går ut och orkar faktiskt simma om. Jag lägger mig utmed kanten och tar sikte på målet i stället. Ökar frekvensen och försöker att verkligen göra slut på krafterna jag har kvar i kroppen. Det ska gå. 
 
MÅL! Jag skyndar mig att lägga handen på plattan och skyndar mig upp ur vattnet för att kolla på klockan. Klockan visar 14:03. Va? En timme?? Nä... Det kan inte stämma. Och som tur var gjorde det inte det heller. Jag kom kom i mål på 57:34 och kapar min gamla tid med en minut. Det får godkänt. Men det kommer defenitivt bli ett till försök för under 55min ska jag!
 
 
Så med skavsår i nacken är jag igenom årets upplaga av Vansbrosimmningen. Det är ett otroligt trevligt event, bra organiserat och mycket trevligt folk. Det kan nog vara därför som det blir ett återkommande event varje år. En bra hållpunkt där nöje och träning förenas. Nästa att se fram emot är simläger i Älvdalen till hösten, för det måste det väl bli?