L8

En helg i en bubbla.
 
Veckan som varit har verkligen satt griller i huvudet på mig. I början av veckan var det dags, att för jobbets del åka på min första kurs och det inom ledarskap. Positionen jag har på jobbet är en typ av chefsposition, men utan personalansvar så det kändes bra att få tillfälle att få lite hjälp inom ämnet. Detta var den första träffen av tre, så jag var något nervös inför vad som skulle komma. Som tur var fick jag sällskap dit, så jag hann prata av mig det mesta av nerverna. Inför denna första träff hade alla vi deltagare fått göra ett persolighetstest för att bättre få koll på våra egna förutsättningar och detta för att denna del till stor del skulle handla om självkännedom. 
 
Jag har inte riktigt sett mig själv som en ledare och jag tror att den bilden av mig själv spelade stor roll i hur jag tog åt mig det fick oss till livs på kursen. Mittpunkten för kursen handlade alltså om oss själva och vilken typ av personlighet vi har. Personligheten får vi till 50% med oss i våra gener när vi föds medan den andra hälften kommer tillstörsta del från den externa omgivningen och en liten del från våra familjer. Den del som vi får med oss från födseln är alltså svår att påverka. För den som ska leda gäller det att vara medveten om sin egen personlighets styrkor och svageter men också att komma ihåg att de vi ska leda har olika sätt att ta till sig omgivningen. Efter vi fått resultatet kunde jag konstatera två saker. Ett- Ingen annan på kursen är "klassad" till samma personlighet som jag. Två- Jag sticker inte ut åt nått håll. Nu när jag fått lite avstånd till det hela kan jag se det som en otrolig styrka, att jag är väldigt anpassningsbar och jag borde ha bra förutsättningar för att ta till mig andra personligheter. Men då på kursen gav det mig ordentligt huvudbry och jag fick en stark känsla av tvivel. 
 
Som tur var, hade även min samåkningskompis en hel del att fundera efter dagarnas övningar så det blev ganska djupa samtal på hemvägen. 
 
 
 
Efter dessa omvälvande dagar var det verkligen underbart att bara få släppa allt och åka till bubblan långt där borta, Älvdalen. Det var verkligen som medicin för själen att grilla korv i brasan och läsa i ny inköpta boken. Det är tur att det finns en sån plats där jag bara kan lämna huvuvdet hemma och låta resten av mig åka på semester!
 
WOW!
 
Efter helgens dop kan jag gott säga att mina bakkunskaper ligger på nybörjarnivå!
 
 
Jag vet då vem jag ska fråga om bakhjälp nästa gång det vankas tårtkalas, nämligen Cissi! Fantastiskt god med chokladbottnar och hallon och blåbästfyllning, en tårta att dö för :)
 
Nattugglan återvänder!
 
Efter fyra nattskift får jag säga att det är skönt att få vända tillbaka på dygnet. Även om det jobbmässigt går bra att jobba natt tycker jag det är svårt att få något vettigt gjort på dagarna. Efter ett avslutat nattskift brukar jag sova till ungefär kl11 därefter är jag vaken till undefär två-tre tiden och sedan försöker jag sova en stund till. Son du kanske förstår blir det inte många timmar över till att göra något på. 
 
Men nu är det att vända på dygnet igen som gäller och det firar jag med att ta vara på alla fina äpplen som jag fick plocka när jag var på besök hos mams senast! Eftersom äppelmos inte är en större hit hemma hos mig ville jag testa på något annat. Efter ett tips av en kompis blev det att pröva att göra äppeljuice. Väldigt lätt men ska stå i ca 3 dygn innan det är färdigt. Skiva äpplen och tillsätt lite socker, vinsyra och vatten. 
 
 
 
Efter att ha stått i tre dagar var det dags för silning och därefter upphällning på flaska. Smakprovsdags! Med lite vattenspädning blev det riktigt gott och det blir bestämt att göra en omgång till :)