L8

En snabbis
En mellan landning i Uppsala innan det bär av på riktig semester. Ska bara titta igenom packlistan en sista gång innan det bär av ut genom dörren. Eftersom det varit sånt krångel med tågen innan jul tog jag beslutet att åka till stockholm redan i dag och ligga över natt. Då blir det bara väckarklockan det hänger på och inte väder vind och annat. 
 
Måste säga att jag blir lika trött på mig själv varje gång det är dags att åka iväg på något. Tankarna bårjar ställa in sig, men varför kollar jag inte att alla papper finns och är ok i rimlig tid innan avresa? I går kväll upptäckte jag till exempel att mitt pass slutade gälla den 22 november 2012. Eftersom is i magen inte alltid infinner sig tog jag en tur till arlanda och polisen där innan jag började jobbet. Men nu är lugnet återställt och jag tror det kommer bli en bra semester. 
 
Hej då Sverige, syns igen nästa år!
                           
I väntans tider
Sista jobbdagen innan jul är klar och nu är det bara väntan på att E ska komma hem innan vi far till Dalarna. Det känns som att huvudet egentligen tog jullov redan förra veckan, men nu är det dags på riktigt.                                        
Jag funderade en del under veckan på just det där med ledighet. Vet man att Det datumet kommer jag att bli ledig så minskar motivationen till att jobba drastiskt dagarna innan. I alla fall nu innan jul. Anledningen i mitt fall kan nog vara att det för en gångs skull varit en lugn vecka utan särkillt många möten eller måsten. Jag har helt enkelt kunnat fördjupa mig i de saker som jag saknat under hösten. När jag frågade runt på kontoret igår under fikat var det fler med mig som upplevde samma sak, att huvudet tagit semester typ redan förra veckan. Dagarna fram tills idag skulle kunna jämföras med spurtsträckan innan mål efter ett riktigt långt lopp. Du vet att det inte är långt kvar, men du är så trött att det krävs de sista krafterna du har för att ta dig i mål. Det är ju så lite kvar, inte kan du ge upp nu! 
 
Men nu är jag i mål och har nästan en del vecka ledigt innan det är dags att vara tillbaka på kontoret igen. 
 
 
 
Nu har vi ljus..
... Här i vårt hus!
Efter en städinsats hittade jag långt in bland gömmorna ett ljusstöpningskit! Hade helt glömt bort att det fanns, och självklart var jag tvungen att testa.
 
Jag började med att knyta vekar på några grillpinnar som jag hittade i en låda. Borde funka bra? 
                                 
 
Sen var det dags att smälta ljusmassan i ett vattenbad. Lite svårt att hitta bra kärl, men dessa fick funka för ett första försök.
                                 
Sen var det bara att doppa! Lite klurigt får jag nog säga att det var, eftersom bunken var för bred så ljusmassan nådde inte så högt upp på veken... Liten miss får jag nog lov att säga. För övrigt var det ganska lätt. Bara att doppa och ta nästa. Efter ett antal upprepningar såg det faktiskt ut som ljus.
                                 
Lite krokigt och inte världens finaste, men dock hemmagjort! Vad dessutom tvugen att provtända ett av dem :)
                                 
Tjusigt värre!