L8

Skidhelg i Fjätervålen
 
Sen ganska många år tillbaka är vi ett gäng från Uppsala som under en helg träffas och åker längdskidor tillsammans. Det hela började med att flera av oss var anmälda till Vasaloppet och vi kände att vi kunde dra nytta av varandra.  Helgerna har fram till ganska nyligen haft fokus på träning, att samla mil och att ge varandra tips för att utveckal åkningen. Ibland har vi använt kameram coh filmat oss för att sen på kvällen gå igen vad som kan förbättras. 
 
Denna helg hade dock lite annat fokus, att umgås. Flera av deltagarna är nu stolta föräldrar och åkandet får anpassas till lämplig nivå. Upplägget blev då att vi alla skötte oss själva på dagarna men på kvällen slöts vi upp för gemensam middag och lek.
 
 
 
Eftersom jag inte är anmäld till något långlopp i år kände jag ingen press att samla mil. Det blev istället att njuta av naturen och suga åt mig energi av sällskapet. Vi begav oss således ut på tur. Jag har aldrig testat turskidor förut, så nu när det fanns några veteraner i sällskapet var det bäst att passa på.
 
 
 
Vi packade en ryggsäck med termos och frukt och bäddade ner barnet i sällskapet i pulkan. Turen gick i dalen mellan Städjan och Fjätervålen. Solen tittade fram och det var verkligen helt underbart.
 
 
 

Andra dagen tog vi sikte på toppen av Fjätervålen och tog en led som slingrade sig upp för fjällkanten. Det är en sån mäktig känsla som möter en när du passerar trädgränsen och bjuds på en vindlande utsikt. 
 
 
En helt fantastisk helg och jag känner att batterierna är laddade och redo för en hektisk vecka hemma.
 
 
 
Rensning
 
Sakta med säkert börjar pappas hus bli klart för sina nya hyresgäster. Det tar sin lilla tid, men det börjar faktiskt likna något! Många av möblerna har blivit hämtade av nya ägare, det har blivit flertalet besök till återvinningen och en drös till stans seconhandbutiker.
 
Ibland gör jag några ganska roliga fynd i mitt rensande. Idag till exempel gick jag igenom bokhyllorna på kontoret och hittade lite papper från när jag gick på högstadiet. Bland dessa fanns en sökes-annons som jag skrev till ett föräldrarmöte. Läraren läste upp texten och den förälder som kände sig träffad fick hojta. Vad jag vet kände pappa igen sig i annonsen.
 
 
"Sökes: En man i sina bästa år är försvunnen. Han sågs senast i urskogen där han ofta håller till. Han har lätt kulmage och tjocka axlar som han gärna vill att någon ska massera. På kvällarna syns han oftast vid datorn där han gör bokföringen med en kopp vanligt kaffe och tre digistivekex med ost på. Han älskar biggaråer och vindruvor. Han är runt 40 årsåldern och jag tror inte han skäms så mycket för det. Hans svaghet är hans glömska som en viss person retar sig ganska mycket på. Om du hittar denna person, kontakta Lotta i klass 7D." 
 
En ganska träffsäker beskrivning om jag får säga det själv! Jag fnissade ordentligt när digistivekexen kom på tals :)
 
 
På't igen!
 
Godisintaget har verkligen gått över styr. Jag tror det får bli en utmaning även detta år för att råda bot på sockerbalansen! 
 
Utmaningen: Inget godis, kakor, chips, läsk eller alkohol fram till påsk! 
 
För dig som har lite koll på kalendern kan du säkert räkna ut att detta för ovanlighetens skull är mer än 100-dagar. Jag reflekterade över detta, men kom fram till att påsk är ett ganska bra avslut. Skulle det vara så att det verkligen inte går så får det väl bli 100-dagar jämt, men målet är att hålla ut till påsk och då påskafton. 
 
Jag kommer tillåta vissa avsteg från utmaningen, men då ska det vara ett speciellt tillfälle/tillfällen. Alkoholfritt vin och öl kommer att vara tillåtet, detta för att det blir ganska torftigt på drickafronten annars har jag märkt. Speciellt då det är lite feststämning har jag märkt att det inte riktigt förgyller tillvaron med bubbelvatten eller mjölk. Så detta avsteg kommer jag tillåta. 
 
Förövrigt känner jag mig taggad, är redan inne på dag 3 av 104! Hejja hejja!