L8

En ny färdighet.
 
Tänk så mycket saker som finns ute på det där nätet. För mig är det väldigt lätt att sitta lite för länge och spana in "tutorials" för diverse flätor och håruppstättningar. Det blir lite som en drog och mitt hårnördiga jag vill bara få fler och fler varianter till min samling. Vissa får praktiseras och andra faller i glömska. 
 
Sen ett ganska långt tag tillbaka har det funnits en fläta som varit extra nyfiken på. Men mitt eget hår har fram tills nu varit lite för kort för att jag skulle lyckas. Men nu funkar det! Får jag lov att presentera "Caouse-braid" <3
 
 
Fick till och med en kommetar från ett butiksbiträde när jag senare under dagen var förbi stan i ett ärende, lycka!
 
Samma sak varje år.
 
Tänk att det ska vara så svårt att lära sig. Varje år kommer sommaren och med det, den första sommarsolen. Förra året gjorde jag en ordentlig miss och brände mig rejält på ryggen. Då skulle man kanske kunna tro att jag lärde mig av det misstaget. Men så är tydligen inte fallet.
 
Under gårdagen blev jag medbjuden på en cykeltur tillsammans med några av kollegorna. Det var riktigt skoj och lärorikt. Vi cyklade i formation och jag fick hålla ett tempo som är något snabbare än vad jag vanligtvis cyklar. Mina medcyklister var utrustade med racercyklar, så jag fick inte ligga på latsidan för att hänga på. Ett formbesked var att jag orkade hänga på i 6 mil innan jag sa att de kunde rejsa på utan mig. Totalt blev det en tur på 12 mil och under sex timmar, vilket rumpen verkligen behövde! Tur i oturen kom punkteringen på bakdäcket när jag var 1km hemifrån :( En lärdom är att plocka med punkteringskit. 
 
Men så kommer vi till mitt misstag. Det var strålande sol och inte ett moln på himlen. Så vad förväntade jag mig egentligen?
 
Mina armar och axlar hälsar också att de tyckte solen var lite för stark.
 
 
 
God morgon och God natt!
 
Då är premiären avklarad. Jag har nu avverkat min första 12h natt på jobbet och jag överlevde. Tror till och med att jag gäspade minst av oss allihopa. Så nu är det frukost och sedan dags för sängen. 
 
I går bestämde jag mig förövrigt att ta ett steg framåt i min strävan att lära känna min cykel inför Vättern. Vad har jag och cykeln inte testat tillsammans? Jo, skogsteräng! Eftersom min hoj inte är en renodlad racingcykel utan en hybrid så kändes det som en bra utmaning. Jag tog en ny sväng genom bostadsområdena i närheten och tog mig tillslut fram till friluftsområdet Hemlingby. Där tog jag sikte på milspåret som jag blivit rekommenderad och trampade iväg. Efter en omväg på tillbakavägen slutade kalaset på totalt 4 mil, vilket till min lycka kändes helt okej för rumpen.  
 
 
 
Milspåret var en aldeles lagom utmaning för mig och jag tror att det kommer bli en favorit i repris inom kort. Det var blandat fint upptrampat spår med steniga och rotfyllda passager och sumpområden där det var spång som gällde. En riktigt rolig tur!