L8

Cut ya!
 
Hår är en stor passion för mig. Att göra håruppsättningar, fläta, locka och ibland klippa är något som jag tycker är fantastiskt roligt. Mitt eget hår får ständigt stå ut med flätor både på längden och tvären så fort det finns utrymme. Men ibland får jag möjligheten att utvecklas genom att någon annan låter mig få låna deras hår för en stund. En av dessa är min käre sambo som sedan vi träffades inte fått se insidan av en frisersalong. Efter att han enligt mig fått en klippning som inte alls passade honom har jag tagit saken i egna händer. Han var inte den första jag klippte, men verkligen en av dem. Han har fått stå ut med både den ena och andra klippningen och konstiga hårkreationer på väg mot en bra hårklippning. 
 
 
Häromdagen var det dags igen och sedan jag fick en fräsig trimmer i julklapp av min käre far går transformeringen på ett kick. Håret föll och kvar blev en ganska snaidig hårkalufs.
 
 
Dock kanske klippningen skulle gjorts innan solbrännan fått verka... 
 
En annan fin transformering jag fick äran att förrätta kan du läsa om här: http://rotan.nu/utstralning/om-att-skaffa-kort-har-igen/ . 
 
Sen vi flyttade till Gävle har det blivit lite mindre av klippningarna, men det gör bara att de jag får göra känns ännu roligare. 
 
 
 
 
Vardagsrutiner
 
Nu har det gått lite över 2 månader sen jag gick över från att jobba dagtid till att jobba skift och det känns fortfarande väldigt bra. För många kan jag tänka mig att jobba skiftgång kan vara något skrämmande, men för min del har själva jobbandet funkat fint. Visst har jag varit lite trött på sluttampen efter en 12h natt, men det är jag efter en 12h dag också (och det kan ju hända oavsett arbetsplats).
 
Det som jag har märkt är min styrka vid skiftjobb är att jag är väldigt duktig på att sova. Skulle nästan kunna säga att jag kan sova på beställning. Sätt mig i en bil eller buss så kan jag somna efter en kvart, eller ska det tas en lur mitt på dagen somnar jag djupt inom någon minut. När jag jobbar natt tex. brukar jag alltid gå och lägga mig en stund på eftermiddagen och samla på mig 3-4h sömn. Jag bara lägger huvudet på kudden, ser till att ha mörkt runt omkring mig och sen somnar jag. Känns nästan som en reflex kvar från barnatiden. Jag är pigg på nätterna och har inga problem med tankenötter eller framför-datorn-sittande. 
 
 
 
Det som jag ännu inte fått till min fördel ännu är vardagslivet utanför jobbet. Den blir ju som sagt inte längre lagd till endast kvälls och helgtid. Nu är det visserligen sommar och då brukar alla vanor och rutiner ruckas på, så det kanske inte är konstigt. Men jag har problem med att se till att tex. få mina träningpass i veckan eftersom jag nu måste vara lite mer påhittig med vad jag ska ta mig för. Det gäller att vara lite med taktisk med uppbyggnaden av dagen och det krävs lite mer planering. Som tur är nu under sommaren finns det ju möjlighet till både cykel och simning, vilket kombinerar både att jag får vara utomhus och att jag får röra på mig. Hur hösten och vintern blir återstår att se!
 
 
Teknik.
 
Något som jag har väldigt svårt för är att byta mobiltelefon. Men nu har jag gjort det. De senaste telefonerna som jag haft har jag blivit ganska fäst vid, vilket kanske inte är helt konstigt eftersom den nästan alltid är med när man ska någon stans. Funktioner är där de ska vara och jag vet hur jag hittar det jag vill. Sen är det ju lite krångel att bevara bilder och föra över telefonboken, vilket jag tycker är högst frustrerande. De senaste gångerna jag bytt har det främt berott på att telefonen slutat fungera. Den har inte velat starta eller har hängt upp sig så inget går som det ska. Men denna gång hör och häpna är telefonen fortfarande ganska okej vid bytet. Den hänger sig visserligen och tar inte alltid emot samtal.... Okej, det kanske var dags att byta. 
 
Nu är jag i alla fall upp-to-date i mobilvärlden, villket känns väldigt konstigt. Återstår att se om denna nya följeslagare faller mig på läppen.