L8

Ett telefonsamtal
Just när jag började känna mig lite orolig inför framtiden. Så började allt ordna sig.
Jag tror att jag följs av en gnutta tur ibland, eller kanske någon som ser efter min där uppe. De senaste sommrarna har jag inte haft några som helst svårigheter att få sommarjobb, medan en del av mina nära och kära haft det. Trots att de i mina ögon borde vara mer eftertraktade än mig. Men på något underligt vis har det gått bra för mig när det gäller detta.
Jag har nu varit hemma och srotat sedan skiftet januari/ februari. Precis när jag började känna att självförtroendet började svacka, fick jag en förfrågan från min handledare på RB om att utveckla mitt examensarbete. Några dagar senare var jag iväg och skrev på kontraktet. Det handlade visserligen bara om några timmar i veckan, och bara när jag hade tid. Men det var ändå något, och det visade ändå på att jag gjort något bra.
Men detta var ju bara tillfälligt, så vad ska det egentligen bli av mig? Den eviga frågan.
I tisdags slog min "tur" in igen. Jag blev erbjuden sommarjobb!
Och sen i onsdags... En dam från 08-land ringde och frågade om jag vill komma på intervju, för en trainee-tjänst!
Jag har bra flyt ibland och det är jag otroligt tacksam för! Tack min vakande stjärna!
NKF
Efter att har kommit hem från ett besök hos morfar slängde jag mig på cykeln för att hinna till universitetsaulan. Det var nämligen dags för NKF, Nations Körs Festivalen. Jag har inte tidigare varit och lyssnat, så jag tänkte att det var på tiden! Det var många fina framträdande, och något som var lite mindre bra. Sammantaget tycker jag nog att det var lite för mycket skönsång, men det visserligen det som körer gör bäst...
Senaste gången jag var i universitetsaulan var faktiskt vid naturvetarbalen. Det var mitt första år på universitetet och jag hade bjudit min kära att vara min bordsherre. Vi hade alla samlats i aulan för att välkomnas och ta en fördrink. Därefter var det fackeltåg till slottet och efterföljande middag. En oförglömlig kväll som ingen av nästkommande baler har levt upp till. Kan vara för att detta för den första som jag närvarade vid i Uppsala.
Efter denna bal har det dock blivit några stycken, fem för att vara exakt. När jag har tittat på bilderna, visar det sig att jag lyckats haft olika klänningar på varje bal, varav två har jag sytt själv och en var min mormors folkdräkt. Av dessa är nog folkdräkten på alla sätt min favorit, förutom att den är så varm på sommaren. Den är lagom lång och vid, sitter där den ska och är otroligt vacker!
Men jag tror sorgligt nog att det inte kommer att bli så många fler baler. Men man kan alltid hoppas! Drömbalen vore nog Nobelfesten, även om jag tror att detta gör sig bäst på TV. Den som lever får se :)
Jobb:)
I måndag var jag till RB för att diskutera mina arbetsuppgifter och skriva kontrakt. Ska bli riktigt skoj att se om det blir något av det hela! Dock var jag ganska vimsig när det kom till kontraktskrivandet. Längst ner skrivs datum, ort och namnteckning. Gissa vilket datum jag skrev? Den 18:e mars, dvs söndag... Tur att inte anställningen började gälla då, Vims delux!
I dag har jag i alla fall börjat mitt genomförande och dess utom sökt några jobb, det kommer nog att bli en produktiv dag idag :)