L8

Skidhelg i Fjätervålen
 
Sen ganska många år tillbaka är vi ett gäng från Uppsala som under en helg träffas och åker längdskidor tillsammans. Det hela började med att flera av oss var anmälda till Vasaloppet och vi kände att vi kunde dra nytta av varandra.  Helgerna har fram till ganska nyligen haft fokus på träning, att samla mil och att ge varandra tips för att utveckal åkningen. Ibland har vi använt kameram coh filmat oss för att sen på kvällen gå igen vad som kan förbättras. 
 
Denna helg hade dock lite annat fokus, att umgås. Flera av deltagarna är nu stolta föräldrar och åkandet får anpassas till lämplig nivå. Upplägget blev då att vi alla skötte oss själva på dagarna men på kvällen slöts vi upp för gemensam middag och lek.
 
 
 
Eftersom jag inte är anmäld till något långlopp i år kände jag ingen press att samla mil. Det blev istället att njuta av naturen och suga åt mig energi av sällskapet. Vi begav oss således ut på tur. Jag har aldrig testat turskidor förut, så nu när det fanns några veteraner i sällskapet var det bäst att passa på.
 
 
 
Vi packade en ryggsäck med termos och frukt och bäddade ner barnet i sällskapet i pulkan. Turen gick i dalen mellan Städjan och Fjätervålen. Solen tittade fram och det var verkligen helt underbart.
 
 
 

Andra dagen tog vi sikte på toppen av Fjätervålen och tog en led som slingrade sig upp för fjällkanten. Det är en sån mäktig känsla som möter en när du passerar trädgränsen och bjuds på en vindlande utsikt. 
 
 
En helt fantastisk helg och jag känner att batterierna är laddade och redo för en hektisk vecka hemma.