L8

Beach2beach
 
Min kära swimrunkompis fick mersmak, vad kan man då göra än att leta efter lämpligt lopp? En helg i mitten av september fanns en lucka i kalendern och ett mycket spännande lopp på Värmdö! J hade hittat det via en vännina och tydligen fanns det inte med bland de vanliga rullarna. 
 
Vid startdagen var vi 10 låg anmälda. Va? Hur sjutton ska det gå? Jag som inte är så där särdeles snabb... Kommer vi komma på jumboplatsen nu? Nerverna var då inte under kontroll när vi närmade oss start. 
 
Vi ställde upp oss och kom överens om att göra vårt eget lopp. En chans att få röra på sig och njuta av omgivningarna. 
 
Starten går och vi ger oss i kast med första simningen, 1500m. Detta lopp beslutade vi oss för att testa simma med paddlar och det går hyfsat. J är och tuchar i mina skor från och till och jag känner att simningen blir lite stressad. Försöker tänka bort det och försöker få kraft i armbågen istället. Flaggen dyker upp på strandkanten och det är dags för löpning. J fryser och drar upp ett högt tempo. Själv har jag blivit som ett tuggummi och får gång på gång be henne att lugna ner sig. Det slutar med att vi byter plats. Efter första kilometern har även jag blivit varm och vi kan hålla ett högra temp. 
 
Banan är snårig och inte alltid bra markerad. Vi lyckats göra en kort felrunda, men får rapporter om att lagen i toppen har haft stora problem att springa rätt. Vi klättrar på klippor, springer genom lingonris och duckar för fallna träd. Det är en väldigt teknisk bana och det är klurigt men skoj att springa. Efter halva loppet börjar vi ta in på ett herrlag. J försöker sporra men jag är inte taggad. Vilken jobbig partner jag är. Sakta men säkert tar vi ändå på herrarna och tillslut kommer vi till och med om dem. Wee! Tro det eller ej men det gav lite extra kraft i benen. 
 
Utsikten och omgivningarna är otroligt vackra, vilken underbar sport detta är!
 
 På slutet av loppet gjordes en banändring och vi får avsluta med en extra simning. Vi plumsar i och simmar på, ca 300m, men ack så långt det känns. Vid uppgången står en funktionär och vi får veta att det är bara några hundra meter till mål. Vi ökar och jag gör slut på det sista jag har i benen.
7 löpsträckor och 7 sökningar, totalt 1,5mil på land och 3km i vatten. Vi kom i mål på en 6e plats totalt och som 3e damlag. Första gången jag stått på prispallen :-)