L8

Smått
 
Jag måste bara få detta ur mig, jag menar inget illa men det måste ut! Eftersom jag inte är den snabbaste på att ge svar på tal, brukar det ofta resultera i att jag dagar efter tänker igenom en formulering om jag skulle hamna i situation igen. Så nu bloggen, blir det du som får vara den som ställer frågan så jag kan släppa det.
 
 
 
Så L8, är det inte dags att skaffa barn snart?
 
Nej. Och förresten, vad har du med det att göra? Varje gång jag får frågan blir jag alltid lite irriterad. Visst kanske jag är i den åldern då många skaffar barn, men det är vitt skillt från om man är redo för det. Att få barn är för mig ett fantastiskt stort beslut. Du ska uppfostra, forma och stötta en helt ny individ. Det är inget som ska tas lättvindigt. Det är mer än ett heltidsarbete. Om jag någon gång blir förälder vill jag bli den bästa förälder jag kan bli. Jag vill finnas där. Jag vill inte bli en förälder som lämnar tidigt och hämtar sent på dagis, eller som tittar mer på telefonen än på barnets prestationer. 
 
Sen är frågan om jag ens vill bli förälder. Det finns så många elaka människor och en planet i kris. Är det en plats för ett barn? 
 
Eller jag kanske inte kan få barn? Hur ont gör inte frågan då. 
 
Visst har jag funderat en hel del över barn. Men jag ser inte några anledningar till varför jag skulle skaffa ett barn nu, förutom att alla andra vill ha ett. Just nu räcker det aldeles utmärkt med de barn jag får träffa på min fritid och genom jobbet. 
 
Självklart är det inte heller ett beslut som jag tar själv, även om det kanske låter så ovan. Det jag och den jag delar mitt liv med. Men ingen annan.